Services

Our expertise

Implantology
Zubni implantat predstavlja zamenu za izgubljeni zub. Napravljen je od titanijuma i idealan je za pacijente koji su izgubili jedan ili više zuba iz različitih razloga (trauma, parodontopatija, neuspješno liječenje). Neposredno nakon tretmana, naši pacijenti dolaze na periodične kontrole da bismo ispratili stanje zuba i desni oko implantata, kao i da bi se na vreme otklonile eventualne neželjene pojave.
Oral surgery
Oralna hirurgija je segment stomatologije koji se odnosi na vađenje zuba, uklanjanje lezija oko korena zuba i hiruršku korekciju gingivalnih i koštanih defekata. Ove intervencije u našoj ordinaciji se izvode u lokalnoj anesteziji:
  • Vađenje (ekstrakcija) zuba
  • Hirurško vađenje zuba
  • Apikotomija-resekcija korena zuba
  • Resekcija frenuluma
Dental prosthetics
Pojam stomatološke protetike obuhvata svaku zamjenu, odnosno nadoknadu za prirodni zub u slučaju da nedostaje jedan, više njih ili čak svi zubi. Postoji nekoliko vrsta protetskih nadoknada, a to su: implantati, krunice, ljuskice za zube (veneers), mostovi i proteze.
Zubne krunice poznate kao navlake, nadoknađuju izgubljeni i oštećeni deo zuba u njegovom prirodnom obliku, boji i veličini.
Periodontology
Parodontologija je specijalistička grana stomatologije koja se bavi prevencijom, dijagnosticiranjem i liječenjem oboljenja koja zahvataju parodoncijum.

Da bi se prevenirao nastanak oboljenja parodontalnih tkiva, potrebno je redovno i kvalitetno održavati higijenu usta, ali i redovno posjećivati stomatologa kako bi se na vrijeme mogao ukloniti zubni kamenac koji predstavlja glavni uzrok nastanka oboljenja parodonta.
Ortopedija vilica
Pravilan i harmoničan odnos i položaj vilica i zuba je neophodan prvenstveno iz funkcionalnog razloga. Nepravilnosti odnosa i položaja mogu uzrokovati poremećaj žvakanja, disanja, pojačano trošenje zuba, parodontološke probleme, kao i problem održavanja higijene. Estetika je podjednako važan aspekt ove regije.

Najcešće primenjivane metode korigovanja nepravilnosti su mobilni i fiksni ortodontski aparati.
Restorative and aesthetic
dentistry
Estetska stomatologija se bavi stomatološkim intervencijama i uslugama koje imaju za cilj da unaprede izgled zuba, desni kao i cjlokupni osmijeh pacijenta.

U estetske stomatološke tretmane spadaju bijeljenje zuba, zubni ispuni (plombe), bezmetalne krunice, keramičke fasete (ljuspice), implantati, kao i ispravljanje zuba ortodontskim aparatima (fiksnom i mobilnom protezom).
Preventive and pediatric
dentistry
Izuzetnu pažnju poklanjamo našim najmlađim pacijentima i radimo sve zaštitine mjere u spečavanju pojave karijesa. U našoj stomatološkoj ordinaciji nudimo sve vrste usluga iz oblasti dječije stomatologije:
  • Fluorizacija zuba
  • Zalivanje dubokih fisura zuba
  • Liječenje i vađenje mlečnih zubića
  • Edukacije o pravilnoj oralnoj higijeni
  • Preventivni pregledi.

Call us on +387 (49) 220 207

or use contact form
contact us or

make appointment

About us

Ordination "SHINE"

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.